HA HA HAAIII...

saya budak sabah..so jgn hairan la ah..bahasa banyak guna slang sabahan.......jom sambil blajar bahasa sabah...heheh...

Thanxx sudi jadi follower...i love u full!!..hee

Tuesday, March 29, 2011

THANKSSS

yeppi...
hari ni birthday akuuu.. .
ceh tetiba kunu la gumbira kan...
nada ba...

special thanks pada kawan aku...yang baik dan comel2 semua...(macam ramai ni)
hee...buat Mimi, bulan n Said...yang tadi celebrate... ma kaceh.. mudah2n rezeki kamu murahhh....
pada kawan2 lain juga yang bg present... thanxx..harap2 kamu bg ikhlas ahh.....
aku suka semuanya....

 ^______^

ia aku memang suka hadiah.... lol...~~~

p/s: tengah tunggu parcel dr jauh ni...>,<

-- OK ni crita setahun lepass...tahun 2010---


03-03-2011

Tahun ni aku celebrate with someone...he he he...
thankkkkss...
makan banyak aku oke hari neee...
walaupun x bole makan sangat seafood...demi x menghampakan sponsor... aku pon jadi sponjbob...
hihihi....makan la... kasi habis... besarr la *babat!!







*babat = lemak2 di perut.. :)


P/s trima kasih pada sapa2 yg da wish yang ingat birthday aku...cyg la kamu ne...:p... aku x publish birtday aku d wall Fb... apa la guna kan dapat wish beribu lemon.... mo kasi penuh2 wall...bajet kena wish ramai2...elelelel banyak la kono dapat wish..padahal durang pun saja jaa me-wish xda ikhlas2 nya pun... heheheh...suka hati la ba kan mo macam mana .. yg penting ko ingat2 birthday ko maknanya umur ko d dunia ni makin kurang... agak2 tahun depan, sempat ka ahh celebrate lagi????........................ :( ...


semoga mc ada can

Ok baaaaa..... peace~~~

Monday, March 21, 2011

video


I'm so glad you made time to see me
How's life? Tell me, how's your family?
I haven't seen them in a while

You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up, and I know why

Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses, and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days, I haven't been sleeping
Staying up, playing back myself leaving
When your birthday passed, and I didn't call

Then I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall

And then the cold came, the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry

Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
But if we loved again, I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it, but I can't
So if the chain is on your door, I understand

This is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time, all the time


---- habisss-----




cetttt!!... translate kan la sendiri pa lagu ini oke... google translate kan adaaa...:p


moral dari lagu : hargailaa..yang seharusnya dihargai..:p

cerita ke konsert

ya a auu..hari tu me n my frens pegi tgok konsert..konsert suria fm..dorang buat di parking area One Borneo...ceh sumpah tempat mmg laa x strategik..sungguh!...

nama pun konsert kan..jadi mmg dipenuhi dgn manusia..lautan manusia...fuhh...

dengan ketinggian purata kami kawan2 seramai 4orang yang cuma 5kaki 3 inchi ni..emm memang susahla mo nampak stage..

pa barang datang konsert, tp x nampak stage...kan?..

dah la skrin pun xda..so apalagi..kami pun pasang misi mo kedepan.....terus maju!....pantang ada nampak longgar2 sket..trus penuhkan saf..wah mmg susah juga la meredah lautan manusia tuk kedepan time tu...ya la masing-masing pun mau men-depankan diri mereka...maka terjadilah tolak menolak...gesel tergesel oopss...tepijak kaki..huhu...sabar laa..

yang spoilnya tu...ada ka patut, kami ber-4 port dalam grup peminat2 amy search..adoi..imagin jak la peminat amy search yang rata-rata berpenampilan ala2 rockers....


~KAAAAPPPAAAKKK beb!!!~




kapak..patah...serabai...adoi....gila la!...bingit!...sedangkan kami..kami hanyala budak2 comel  mentah yang tak arif dalam dunia konsert...ecewah!!..


tapi kan bak kata org sabah, memang sandi la atau memang teruk juga la keadaan  time tu...tolak sana tolak sini...teriak sana teriak sini...padahal konsert x start pon lagi........terhibur sangat dengan tarian pembukaan yang ala-ala sexy ganass...huhu

relaks la brader!!..

di pendekkan cerita...pesembahan pertama....si comel stacy AF6..tau-taula kan pa macam persembahan stacy..wadduh mmg energetik habis...telompat sana menari sini...:p..pakaian pon comel ala2 korea..huhu



OK..perkara menarik/bongok time konsert..::::::::

  • hujan la pula....nasib sorang antara kami ada bawa payung....geng2 rokers bagi tepukan dan sorakan bila payung d buka..hohoho...nasib hujan x jadi mo lebat...jadi payung d simpan kembali...waktu tutup payung pun kena sorak...cettt!!!


  • waktu persembahan stacy..org sibuk terkinja-kinja...akupn risau juga..karang aku kena himpit..kena tolak pastu jatuh..pastu dipijak..huhu..aku tengok2 org belakang..ada ka x yang rupa berpotensi melakukan hal yang sedemikian rupa...eh eh macam ada!!..huhu...habislaaaa....


  • kebetulan, ada sorang budak pempuan ni yang tengah berusaha men-depankan dirinya, aku tarik tangan dia..suruh dia berdiri belakang aku..at least cover juga blakang aku..eheeeee...manatau ada tangan2 gatal kannn...oo shit..


  • tp budak pempuan tu..adui energi mcm stacy juga..boleh2 dia buat bahu aku ni mcm palang/para-para...buat dia melompatkan dirinya ke udara..amboi!!!...sambil sorak2...mcm mau terbenam rasanya aku..huhu...tp dia da penat, dia brenti la..huhu..:p


  • kawan aku sorang ni.. waktu datang konsert, siap pegi saloon buat rambut ala-ala curl...waktu konsert, dengan panas+ujan+rimas+peluh = rambut dia lurus balik!..haha....


  • tengah konsert aku sibuk pusing kepala kesana sini sambil berjingkit kaki tengok arah stage, ada pla guys sebelah aku ni, relaaxx selamba ja dia letak siku dia dekat bahu aku..dia ingat bahu aku ni tiang ka..meja?...mmg relax gila laa...sambil layan lagu stacy pakai buang...


  • pelan2 aku tarik bahu aku...huhu..cit!!!


  • adengan tolak menolak makin menjadi2...sampaikan hampir2 kami terpisah...


  • last2..habis ja stacy nyanyi...kami pon caw...x dapat banyangkan klu amy search pula yang buat show nnt..habis kami kena gasak  himpit..huhu


  • ntah apa kejadian konsert tu..kami trus pulang umah...:p



habis



moral of the story : baik tengok konsert d TV jak laa..huhu

hai semua

hai semua hari ini kak shiela nak tunjukkan bagaimana membuat telur lebih sedap......bla bla bla...cuma tambah mayonis sebenar Ladies choice....

oh yea??...senang kan..huhu...sorry merepek!

iya..entry aku mmg x best...aku ber-blog sbb saja jak mau ber-blog

ada yang mau rasa meluat..rasa aku buang masa dgn blog ni?..silakan jangan segan...tinggalkan la diriku..cewah!!!..


daripada ko sakit mental dan turut membuang waktu produktif mu...maka ko harus memilih...


hahahha

ei sabar ba kaw..nanti aku update ahh...oke... chilll baa..kasi la ide ka... nasihat ka... sharing is caring.. kaann daling.. :p